Česky  English  Deutsch  Français
mag.mopo.info: magazine de technologies mobiles, voyage et de style de vie
samedi 21st September 2024 9:23

ad space
Articles
Téma: Mobilní technologie
22nd January 2005 16:00Mobilní technologie
SyncML: Radost ze synchronizace
Moderní telefony nabízí stále více funkcí. Stále èastìji nahrazují poznámkový blok, kalendáø, organizér a samozøejmì zajišují i pøístup k cenným e-mailùm. Problém je ovšem s dostupností tìchto dat napøíklad na notebooku nebo kanceláøském poèítaèi, kde se s tìmito údaji pracuje pøece jen pohodlnìji. Zde pøichází ke slovu synchronizace dat. O její standardizaci a snadou pøenositelnost mezi rùznými aplikacemi se pokouší právì standard SyncML. A má co nabídnout.
Discussion
28th November 2004 16:00Mobilní technologie
PAT mùže zpùsobit pat
Eurotel Data Expres, známý spíše podle použité technologie jako CDMA, nesplnil mnohá oèekávání. Nejen že nejsou k dispozici veøejné IP adresy, ale dosud byl tento zpùsob pøipojení k Internetu zatížen i další technologií, zvanou PAT. Tato technologie byla zrušena 23. listopadu 2004, ale pøesto mnoho uživatelù nevìdìlo, co vlastnì problémy zpùsobuje. Neškodí proto malé vysvìtlení.
Discussion (1 příspěvek)
8th August 2004 16:00Mobilní technologie
CDMA pro každého (1): Úvod
Zájem o CDMA se objevil v souvislosti s plány Eurotelu na použití této technologie pro realizaci široce dostupného vysokorychlostního internetu v jeho analogové síti NMT, obchodnì oznaèované jako T!p. V našich konèinách jde skuteènì o nìco exotického, pro mnohé je dokonce mobilní sí a GSM totéž. Zjednodušenì by situaci šlo pøirovnat k elektrorozvodné síti, kdy 230 Voltù a tvar zásuvky bereme jako samozøejmost a teprve pøi cestách po exotických zemích zjišujeme, jak samozøejmá vìc nemusí být tak samozøejmá. První díl zahajuje sérii èlánkù.
Discussion
23rd February 2004 14:00Mobilní technologie
Srovnání dosahu mobilních vysílaèù dle frekvence
Souèasné mobilní technologie jsou založeny na rádiovém pøenosu pomocí elektromagnetických vln. Vìtšina z nás tuší po zkušenostech s bìžným rozhlasovým vysíláním, že vyšší frekvence znamená vyšší kvalitu (FM rádio oproti støedovlnnému èi krátkovlnnému), ale zato menší dosah. U rozhlasového vysílání to zpravidla nevadí, lokalita vysílání na FM je èasto žádoucí. U mobilních sítí však požadujeme co nejvìtší pokrytí, a toho lze s roustoucí frekvencí dosáhnout pouze vyšším poètem vysílaèù. Èísla jsou to opravdu pøekvapivá.
Discussion
29th January 2004 15:00Mobilní technologie
Pøestanou uživatelé kvùli NAT používat Data Nonstop?
Poèet uživatelù neomezeného pøipojení pøes GPRS rapidnì roste. Je to nejspíše tím, že mnoho z nich nemá jinou alternativu pro neomezené pøipojení. Na takový provoz však souèasné mobilní sítì zatím moc pøipravené nejsou, a tak operátoøi jsou postupnì nuceni zavádìt rùzná opatøení. V poslední dobì je to napøíklad zavedení NAT (Network Address Translation) u Eurotelu, které právem vzbuzuje øadu obav u uživatelù o použitelnost mnohých internetových služeb. Podívejme se tedy, jak tato technologie funguje, co pøináší a v èem nás omezuje.
Discussion (1 příspěvek)
28th December 2003 16:00Mobilní technologie
Co dokáže Bluetooth
Technologie Bluetooth a vùbec všechny bezdrátové rádiové technologie pøenosu dat zažívají dnes velký rozmach. Bluetooth je jednou z prvních navržených speciálnì pro mobilní zaøízení a nabízí opravdu mnoho.
Discussion
20th December 2003 11:00Mobilní technologie
Co dokáže infraport
S technologií infraèerveného pøenosu se setkáváme èasto. Staèí si vzpomenout na dálkový ovladaè s charakteristickým èerveným okénkem. Toto okénko naleznete i na mnoha mobilních telefonech, které umožòují bezdrátové spojení s poèítaèem nebo jiným mobilem. Jaké jsou možnosti této technologie?
Discussion
3rd November 2003 17:00Mobilní technologie
Co nabídne e-mail v Series 90?
Pøed nìkolika dny pøedstavila Nokia svùj první pøístroj postavený na nové komunikátorové platformì Series 90. Jaké možnosti nám tato platforma nabídne v oblasti e-mailu?
Discussion (4 příspěvky)
Trouver
Trouver un article ou une nouvelle qui contenit le mot prochain
ad space
Warning! This web site is under large reconstruction. The pages are continuously updated, but it cannot be ensured, that they are always complete.

Contact, questions, subjects: info@motio.info

Warning! The content of this web is protected by author's laws (in English speaking countries known as copyright). No part of its content can be copied or used in any way without previous written permit. This publication is issued by VHIT.info. Please contact us at the above e-mail for more details or with requests for cooperation. Unallowed content handling will be punished to the maximum extent of valid law.

t = 0.019 s