Česky  English  Deutsch  Français
mag.mopo.info: Zeitschrift für mobile Technologien, Reisen und Lebensstil
Samstag den 21. September 2024 7:37

ad space
Artikels
Téma: E-mail
den 11. Oktober 2004 16:00E-mail
Výbìr zajímavých èlánkù
Týdenní pøehled zajímavých èlánkù o elektronické komunikaci, které se objevily na Internetu v týdnu od 4. do 10. øíjna.
Diskussion (1 příspěvek)
den 5. Oktober 2004 14:00E-mail
Okamžitì nám sdìlte údaje o svém úètu!
Zvláštní skupinou scamù, tedy nevyžádaných obtìžujících e-mailù a ještì k tomu podvodných, jsou e-maily oznaèované jako spoof. Toto slovo pochází samozøejmì z angliètiny a znamená nìco jako parodie. Ovšem èekáte-li nìco zábavného a nejste-li zrovna pøíznivci èerného humoru, budete asi zklamáni. Tato parodie vás totiž mùže stát tøeba i všechny vaše úspory.
Diskussion
den 3. Oktober 2004 14:00E-mail
Èasová pásma v e-mailech
Elektronická pošta je symbolem propojeného svìta. Staèí libovolné pøipojení k Internetu a mùžete posílat e-maily komu chcete na celé Zemi. Stejnì tak mùžete od kohokoli na Zemi e-maily pøijímat. Zajímavé je sledovat, kdy vlastnì byla zpráva odeslána. Èas pøijetí zprávy totiž vypovídá o èase pøijetí na server, kde máte umístìnu svou poštovní schránku. Èas odeslání mùže být ale vzhledem k èasovým pásmùm jiný.
Diskussion
den 26. September 2004 17:00E-mail
Vyhráli jste milion eur!
Vynalézavost scammerù nezná mezí. Ovšem klasikou je pøece jen náhlá a neèekaná výhra pohádkového bohatství. No kdo by nechtìl milion eur? Ovšem jak už to u tìchto úžasných zpráv bývá, pravda je trochu nìkde jinde. Ten milion získá spíše autor tohoto podvodu od dùvìøivých ètenáøù jeho e-mailù.
Diskussion (6 příspěvků)
den 23. September 2004 15:00E-mail
Virový radar varuje pøed viry
Viry v e-mailech trápí vìtšinu uživatelù elektronické pošty. Úspìšnost tìchto virù je dána také malou informovaností o nebezpeèí tìchto nenápadných škùdcù. Potøeba informovat o aktuální virové situaci a nejvìtších hrozbách tu byla již dlouho a v celosvìtovém mìøítku se tím zabývají známé antivirové spoleènosti. Ovšem zpravodajství o domácí situaci doposud chybìlo. Ujala se ho firma Eset, která vyvíjí antivirový systém NOD32.
Diskussion (2 příspěvky)
den 18. September 2004 10:00E-mail
Vyhráli jste Rolls-Royce!
Podvodné e-maily, které ve své papírové podobì byly pùvodnì nazývány jako nigerijské dopisy, trápí už i velké firmy jako Rolls-Royce. Ty, kteøí uvìøí výhøe, èeká ale nemilé pøekvapení.
Diskussion
den 12. September 2004 10:00E-mail
GMail: Co øíká smlouva
Pøi registraci do mnoha internetových služeb bývá èlovìk vyzván k souhlasu se zpravidla rozsáhlou smlouvou, kterou jen málokdo ète. Pak se mùže divit, co po nìm vlastnì provozovatel této služby chce nebo jakým zpùsobem zasahuje do jeho práv. Ètení se vyplatí zejména u e-mailových služeb, kterým èasto svìøujeme dùležité osobní údaje.
Diskussion
den 18. Mai 2004 14:00E-mail
Gigabajtový GMail má problémy s ochranou osobních údajù
Známý portál Google nedávno šokoval s prohlášením, že nabídne uživatelùm e-mailovou schránku o velikosti 1000 MB. Problém je ale v tom, že jednou uložené zprávy již nelze žádným zpùsobem odstranit. Zmínìných 1000 MB je tedy spíše jen reklamní trik než skuteènì použitelná kapacita, protože si ji musíte šetøit na celou dobu životnosti schránky. Navíc se objevují závažné problémy s ochranou osobních údajù. V USA sice není ochrana osobních údajù tak pøísná jako v Evropì, ale zmínìnou službu by jistì chtìl používat i nìjaký Evropan, a proto se jí musí zabývat i evropské úøady. Zareagoval dokonce i náš Úøad pro ochranu osobních údajù, a to je už co øíci. Problém je to velmi vážný. Pøinášíme úplné znìní prohlášení ÚOOS.
Diskussion (1 příspěvek)
den 8. April 2004 13:00E-mail
Windows XP Service Pack 2 chce bojovat proti e-mailovým virùm
Poslední bøeznový den mìl Bill Gates projev, ve kterém se zabýval velkým problémem dneška, který e-mailové viry, pøesnìji øeèeno èervi, bezpochyby pøedstavují. Service Pack 2 pro Windows XP má obsahovat nìkteré nové vlastnosti speciálnì zamìøené proti tìmto virùm.
Diskussion (1 příspěvek)
Suchen
Suchen ein Artikel oder eine Nachricht die enthielt folgendes Wort
ad space
Warning! This web site is under large reconstruction. The pages are continuously updated, but it cannot be ensured, that they are always complete.

Contact, questions, subjects: info@motio.info

Warning! The content of this web is protected by author's laws (in English speaking countries known as copyright). No part of its content can be copied or used in any way without previous written permit. This publication is issued by VHIT.info. Please contact us at the above e-mail for more details or with requests for cooperation. Unallowed content handling will be punished to the maximum extent of valid law.

t = 0.019 s