Česky  English  Deutsch  Français
mag.mopo.info: mobile technologies, travel and lifestyle magazine
Saturday 21st September 2024 9:30

ad space
Articles
Téma: Konstrukce aut
28th January 2007 11:00Konstrukce aut
Přehled stabilizačních systémů
Stabilizační a na ně navazující systémy se objevují stále častěji. Není však jenom jeden systém, ale hned několik. Jsou mezi nimi rozdíly, nebo jsou všechny stejné a liší se jen názvem?
Discussion
27th January 2007 15:00Konstrukce aut
Brake by wire aneb elektronicky spouštěné brzdy
Elektronika místo tradičního mechanického pedálu spojeného s brzdovou soustavou má bezesporu budoucnost. Nabízí větší možnosti pro doplňkové brzdové systémy, rychlejší reakce, ale spíše psychologická otázka visí nad jejich bezpečností. Tato otázka není neoprávněná, vždyť není tomu dávno, co se Mercedes-Benz vrátil raději ke klasické koncepci mechanické brzdy s posilovačem. Naopak Japonci se elektronických brzd nebojí.
Discussion
27th January 2007 11:00Konstrukce aut
Bezestupňové převodovky - stupně vítězů a poražených
Mnoho výrobců nabízí bezestupňové převodovky. Ať už je to CVT od Japonců nebo Multitronic od Audi, slibují plynulou jízdu bez tradičního cukání při změně převodu. Jiní výrobci jdou naopak cestou zvyšování počtu stupňů, a tak třeba majitelé Lexusu LS se mohou chlubit již osmi. Která je ta správná cesta?
Discussion
15th January 2007 11:10Konstrukce aut
Jak vzniklo omezení na 250 km/h?
O magické hranici 250 km/h dané elektronickým omezovačem u výkonnějších aut slyšel snad každý. Proč ale právě 250 km/h?
Discussion
15th January 2007 11:00Konstrukce aut
Ekologická daň - Německo
Ekologické daně by měly být prostředkem, jak kompenzovat dopady automobilizmu na životní prostředí. Nejaktivněji je prosazuje zatím Německo. Jaká je tamní situace?
Discussion
14th January 2007 13:00Konstrukce aut
Automobilová prvenství
Historie automobilizmu je poměrně bohatá a plná zajímavostí. Nebudeme se teď zabývat motoristickým sportem, ale podíváme se, které auto kdy přineslo nějakou převratnou novinku či bylo něčím výjimečné.
Discussion
7th January 2007 13:00Konstrukce aut
Tříkolky - méně kol pro více zábavy
Osobní auto se čtyřmi koly patří dnes ke standardu. Ale nebylo to tak vždy. Dříve především z ekonomických důvodů měla opravdu levná auta jen tři kola. Historie tříkolek vlastně sahá až do počátků automobilizmu v 18. století. Dokonce vůbec první známý automobil, sloužící k dopravě osob, měl jen tři kola. Tříkolky byly jednodušší a levnější konstrukčně, ale pro bezpečné jízdní vlastnosti byla čtyři kola vhodnější. Dnes, v době automobilů plných elektroniky a pokročilé mechaniky, lze bezpečných jízdních vlastností dosáhnout i jinak a jízda po třech kolech nabízí zážitky s čtyřkolovým automobilem nesrovnatelné. Dynamika motocyklu, ovládání jako ve stíhačce, snadná manévrovatelnost a vysoká bezpečnost a v neposlední řadě i lepší ekonomika a tedy i ekologie provozu.
Discussion
Find
Find an article or a news containing the following word
ad space
Warning! This web site is under large reconstruction. The pages are continuously updated, but it cannot be ensured, that they are always complete.

Contact, questions, subjects: info@motio.info

Warning! The content of this web is protected by author's laws (in English speaking countries known as copyright). No part of its content can be copied or used in any way without previous written permit. This publication is issued by VHIT.info. Please contact us at the above e-mail for more details or with requests for cooperation. Unallowed content handling will be punished to the maximum extent of valid law.

t = 0.019 s